dinsdag 20 januari 2015

De Zon op Making Movies!

Making Movies is een deel van het jeugdfilmfestival in Antwerpen. Jonge filmmakers kunnen hun werkjes insturen en een deel ervan wordt tijdens een aparte voorstelling getoond.

We stuurden 2 filmpjes in: Wij gaan op spokenjacht, het (verkorte) kortfilmpje uit de theaterwandeling van vorig schooljaar, en Sneeuwman, het stop motionfilmpje dat we net voor de kerstvakantie tijdens de workshops maakten.

Gisteren vernamen we dat beide filmpjes in Antwerpen worden vertoond!
Jij kan er bij zijn!
Wil je ons werk en dat van andere kinderen graag eens op het grote scherm zien? Dan kan je op zaterdag 21 februari tegen 13u naar Zaal Zirkus in Antwerpen afzakken. De inkom is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Er is immers niet zo heel veel plaats.

Wie van film houdt en graag zelf eens aan de slag gaat, kan nadien nog aan een workshop volgen in Het Steen. Ook hier vooraf inschrijven. Kostprijs: € 5.

Meer info: www.makingmovies.be

Nu nog mama en papa overtuigen om een dagje naar Antwerpen te trekken... Succes!
En nogmaals gefeliciteerd aan alle kinderen die meehielpen aan de filmpjes!


woensdag 14 januari 2015

Walsen op het nieuwe jaar

Om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten, werd er gewalst. En hoe! Kijk maar mee...


dinsdag 13 januari 2015

Grootouders in de kijker (meme en pepe van Bryan)

In de klas leren we over vogels.  Bryan wist ons onmiddellijk te vertellen dat zijn pepe vinken houdt.
De juf regelde een bezoekje.  Op dinsdag 13 januari trokken we naar Kachtem.  We mochten de vogeltjes van heel dichtbij bekijken. Pepe legde ons uit wat vinken houden allemaal inhoudt .  Pepe Michel en meme Lena nemen allebei al heel lang deel aan wedstrijden met hun vinken.  Dat ze al heel veel in de prijzen vielen konden we met onze eigen ogen zien.  We zagen een kamer vol trofeeën en medailles.  Omdat ze er zoveel hadden, kregen we zelfs elk een trofee en medaille mee naar huis.
Na een hapje en drankje keerden we terug naar school.  Het was een heel gezellige en leerrijke namiddag.  Dankjewel aan Michel en Lena voor de warme ontvangst!!

De domino's


zondag 4 januari 2015

De domino's wensen alle kinderen veel leer- en speelplezier in 2015!



Klik hier voor het filmpje van ons nieuwjaarslied.



Het originele lied van Kapitein Winokio vind je hier.
Onze versie kan je hier beluisteren.